|
Здравейте съфорумници! Искам да Ви поздравя за хубавия форум и затова, че сте толкова отслужливи към всеки един. Тази година се преместих в ново училище, в нов град. Всичко е толкова различно, но не смятам, да Ви занимавам с моя живот Smile По информатика ни дадоха две курсови задачи за всеки един и не съм наясно изобщо за какво става въпрос. В предишното училище, учихме основите на информатиката, а сега засягаме програми като Делфи, C++, Паскал. Нуждая се от Вашата помощ, ако можете да ми помогните, ще съм Ви много благодарна. Благодаря Ви предварително на всички, дори и на тези, които са отделили и една минутка за да прочетат темата. Та ето ги и задачките:
1. В зададения код открийте и поправете грешките:
Include <iostream.h> Include <iomanip.h> Int Main () { int a[ 100 ] cout<<"n=''; cin<<n; int n; if(!cin) {cout<<''Error.Bad input!\n"; Return 1; } If(n<=0) { Cout<<''Incorrect input!\n"; }Return 1; Int i; For(i=0; i<=n-2,i++) {int min+a[i]; Int k=I; For(int j = i+1;j<=n-1;j--) If(a[j]>min {min = a[j] k=j; } Int x=a[i]; a[i] = a[k]; a[k] = x; } For (i = 0; I<=n-1; I++) cout<<setw (10)<<a[i]<<''\n''; Return 0; }
2. Напишете програма на C++, която разменя стойностите на две числови променливи A и B, така че променливата А да съдържа по-малката стойност и променливата B да съдържа по-голямата стойност от въведените. Въведените стойности и резултатите запишете във файл.
|